Американські вчені виростили рибне м’ясо в умовах космічного корабля

Каліфорнійський стартап зумів виростити м’ясо риби в умовах космічного корабля. Це істотно спрощує завдання для забезпечення харчуванням космонавтів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Сьогодні відправлення в космос предметів, в тому числі продуктів харчування надзвичайне дороге — близько 10 тис доларів за фунт (близько 2,2 кг). Середній тунець важить 20 фунтів, і його доставка на орбіту обійдеться понад 200 тис доларів. Це означає, що космонавти, особливо під час тривалих місій, повинні знайти інший спосіб, щоб приготувати собі їжу.

Каліфорнійська компанія Finless Foods повідомляє, що їм вдалося виростити м’ясо риби за допомогою культури клітин в умовах космічного корабля. Таким чином, клітини подвоюються кожні 24 години.

Коментар: Риба є одним з найздоровіших джерел білка на планеті. Однак понад 90% світового рибальства значно виснажують її ресурси. Ми робимо перший крок у світ, де у кожного є доступ до свіжих, здорових, смачних і екологічних морепродуктів“, – сказав співзасновник Finless Foods Майкл Селден.

Нагадаємо, що минулого року Finless Foods відправили клітини м’язів риб на Міжнародну космічну станцію у співпраці з російською місією і компанією 3D Bioprinting Solutions, яка надала 3D-біопринтер.

Джерело: сайт CNN

Читайте також: “Найшвидший у світі”: вчені розробили унікальний спосіб для виявлення шкідників рослин

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: