Австралієць вирощує суницю в мінеральній ваті

Австралієць Деміен Манно в 2018 році почав вирощування суниці в підвісних лотках з використанням мінеральної вати фірми “Гродан”. У його новій теплиці управління мікрокліматом і поливом здійснюють системи “Галілео” і “Фертімікс”, що значно полегшує вирощування ягід в теплиці, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Еast-fruit.

Оскільки здача нової теплиці в експлуатацію дещо затрималася, висадку розсади довелося перенести з грудня 2017 року на лютий 2018, що збіглося з найспекотнішим періодом року в Австралії. Деміен вирощує, здебільшого, сорт “Альбіон”, нейтральний до довжини світлового дня.

Переваги використання субстрату “Гродан” добре відомі. Це інертний субстрат, з нейтральною реакцією рН, постійною і вирівняною структурою волокон. Він не взаємодіє з живильним розчином, тому всі іони доступні для рослин. Зараз Деміен може легко управляти зростанням і розвитком рослин завдяки оптимальному співвідношенню води і повітря в субстраті, а також регулюючи концентрацію розчину відповідно до освітленістю.

Український фермер вирощує натуральний афродизіак (відео)

 

Відомий футболіст в Україні виготовляє екзотичні сири (відео)

Ці можливості роблять мінеральну вату особливо цікавою в порівнянні з традиційними субстратами для суниці. Перші досліди з вирощування суниці в мінеральній ваті показують, що врожайність може бути підвищена за рахунок підтримки оптимального вегетативно-генеративного балансу для вирівняного плодоношення. При цьому виходить менше деформованих ягід, а термін їх реалізації на 3-4 дні довше в порівнянні з вирощуванням в кокосі. Ці переваги досягаються завдяки тому, що субстрат більш керований і дозволяє агроному швидше реагувати на зміну погоди. Споживання води більш рівномірно і на 30-50% нижче, ніж зазвичай, що дозволяє більш точно використовувати воду і добрива і підвищує рентабельність виробництва і безпеку продукції.

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: