Автоматизовані корівники: як працюють доїльні апарати зі штучним інтелектом (фото)

Компанія “Europe Dairy Systems” спеціалізується на створенні високотехнологічних доїльних апаратів, обладнання для годування, систем моніторингу за здоров’ям тварин та охолодження молока, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Dairy Global.

Технології самостійно аналізують та обирають оптимальну швидкість так званої каруселі, по якій рухаються тварини. А датчики в момент доїння визначають жирність та якість молока, надсилаючи фермеру звіт щодо потреб у раціоні корів. У такий спосіб можна на 20% зменшити час доїння та до 30% покращити добробут тварин.

Фермери лазерами відлякують птахів (фото, відео)

“Використання даних про корів для підвищення ефективності виробництва молока та доїння стає все більш важливим для молочних фермерів у всьому світі. Це відображається у кількості сенсорів, запущених за останні кілька років на фермах, а також у приладових панелях та програмах управління, які застосовують працівники”,

— розповідає Рутгер Шут, гендиректор “Europe Dairy Systems”.

На Вінниччині створили диво-автомобіль (фото)

Загалом, працівнику, аби підключити корову до апарату, необхідно 14 секунд на тварину. А система може ще додатково скоротити час її перебування на каруселі 50 секунд. Це підвищить ефективність на 15-20%.

Вчені розробили робота зі штучним інтелектом для збирання ягід (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: