“Без хімічного втручання”: в Австрії розробили електричну систему для боротьби з бур’янами

Німецька компанія Zasso представила спеціальну електричну систему для боротьби з бур’янами без хімічного та механічного втручання.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Машина вагою 1200 кг, встановлена позаду трактора, складається з генератора (приводиться в дію валом відбору потужності), трансформатора, що перетворює змінний струм 220 В у постійний струм понад 7000 В, і електродів, що забезпечують проходження струму через ґрунт і назад. Позиціонуванням електродів можна керувати за допомогою гідравлічно керованої рухомої рами. Вони встановлені на рухомому бічному кронштейні, який, керуючись кінематикою, ковзає поблизу стійок“, — повідомляють у компанії.

Деталі: Розробники зазначають, що боротьба з бур’янами здійснюється за допомогою електричної енергії, що руйнує рослинні клітини та мембрани. Розрахункова ефективність 60-90% на глибині до 20 см ґрунту. Результат залежить від висоти рослин та швидкості руху пристрою (2-3 км/год).

Також, в компанії зазначають, що складніші кореневі системи потребують більшої потужності, тому XPS-R доступний з опцією збільшення потужності (24 кВт). Ґрунтові організми не повинні піддаватися більшому або навіть меншому впливу, ніж при механічній обробці.

Джерело: сайт Agrartechnik

Читайте також: “Схожий на гуртожиток”: у Мексиці створили унікальний дизайнерський курник (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: