Дача на колесах: американці створили будинок з городом на колесах

Невелика американська компанія Olive Nest розробила варіант дачі для подорожей – мобільний будинок-фургон “Ельза”. Жити в ній можна цілий рік і всюди, куди може проїхати автомобіль, пише “Агро-Центр”.

Від стандартного автофургона вона відрізняється великим набором зручностей і наявністю власної мобільної теплиці. Тобто дачник може вирощувати зелень, фрукти і овочі під час подорожей по країні. Ідея американцям сподобалася, і компанія готова поставити виробництво міні-будинків на потік.

Мобільний будинок-фургон “Ельза”, розроблений компанією Olive Nest, складається з двох фургонів, один з яких є справжнісінькою теплицею на колесах. Дачу з теплицею замовляють любителі домашнього затишку і завзяті городники, яким дуже важливо вирощувати овочі і зелень власними руками.

Технології, що змінюють фермерство: кіберхлів і роботеплиця

Будиночок на колесах “Ельза” має житлову площу 30 кв. метрів. Незважаючи на такі скромні розміри, він виявився дуже містким. Розробники подбали про те, щоб в ньому з комфортом могла жити або подорожувати невелика сім’я.

Також в пересувній дачі є система збору та фільтрації відпрацьованої води і відходів життєдіяльності для подальшої утилізації. Питна вода зберігається в спеціальних резервуарах, в які вона закачується з будь-якого водопроводу.

Фермер з Польщі виробляє еко-посуд з пшеничних висівок (відео)

“Ельзу” створювали для цілодобового автономного проживання. Стіни і дах у дачі-фургона добре утеплені, на покрівлі встановлені сонячні батареї. Завдяки їй будиночок має власну електрику, що дозволяє встановити водонагрівач і кондиціонер.

У маленькому будинку на колесах “Ельза” вдалося оформити і функціональну кухню з усім необхідним обладнанням, мийкою, робочою поверхнею і меблями. Тут є їдальня з барною стійкою, ванна з санвузлом та вітальня.

Щоб забезпечити дачу “присадибною ділянкою” конструктори розробили мобільну платформу, на якій обладнали справжню теплицю. Між житловою частиною і теплицею встановлюється тераса, яка служить входом і відкритою верандою. У мобільній теплиці можна вирощувати і овочі, і зелень, і пахучі квіти.

Творцям проекту вдалося “впихнути” і справжнісінькі садові гойдалки. До речі, продають таку міні-дачу за 81 тисячу доларів.

На Тернопільщині фермер розводить вівць унікальної породи

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: