Ферма на балконі вашого офісу: дива сіті-фермерства (фото)

У В’єтнамі команда амбітних архітекторів, що працюють в ніші вертикального сільського господарства, пропонують нестандартні варіанти. Раніше вони спроектували дитячу аквапонічну бібліотеку. Тепер архітектори вирішили приступити до перетворення офісних площ та “вдихнути життя” в порожні і невикористовувані балкони, яких дуже багато в Ханої, пише “Агро-Центр”.

В результаті, народився проект аквапонічного офісного балкона, де внутрішній простір складається з унікальної системи сталевих решіток, що підтримують системи з зеленню і рибами. Взявши цей проект на озброєння, фірма орендувала офіс в центрі міста, щоб привернути максимальну увагу до своєї роботи.

В Україні будують унікальну електростанцію на фермі

Трактор рекордсмен: Fendt 1050 використовує рекордно мало палива (відео)

Міський еко-балкон, за словами творців, дуже багатофункціональний. По-перше, архітектори встановили сталеву балочну систему із суцільним склінням, що дозволяє забезпечити природне світло всередині приміщення. Сталеві ґратчасті конструкції також забезпечують захист від яскравих сонячних променів і запобігає потраплянню дощової води в офіс. Крім того, сталеві рами є модульними, тобто їх можна переставляти в залежності від необхідності. Конструкції можуть бути використані як сховище, книжкові шафи, кріплення для додаткового освітлення і багато іншого.

Заповнення “мертвих зон” рослинами було б очевидним вибором, щоб оживити робочий простір, але архітектори хотіли просунутися трохи далі, створивши систему аквакультури з рослинами, вирощеними на гідропоніці.

З дизеля на дрова: фермери планують перейти на альтернативний вид палива (відео)

Експерти розповіли чи загрожує Україні “рибна катастрофа”

Ця система практично не потребує обслуговування і створює додаткову цінність для офісної будівлі.

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: