Фермер створив електрокомбайн з мотором Tesla (фото)

Умілець з Вітебська Ілля Мусский побудував електрокомбайн на базі радянського, виробленого в кінці 70-х років. Комбайн приводиться в рух мотором від Tesla Model S P85, розбитої у ДТП, пише “Агро-Центр”.

Білоруські видання повідомляють, що власник птахоферми Ілля Мусский купив за ціною металобрухту СК-6 “Колос” з неробочим двигуном. Друзі з Штатів пожартували, що непогано було б оснастити комбайн електродвигуном від Tesla. Іллі сподобалася ця ідея, тому він почав шукати на інтернет-аукціонах “донора”. Йому вдалося купити Tesla S85 після аварії.

У підсумку, на створення саморобного комбайна пішла сума, якої вистачило б на 10-річний КЗС-10К “Палессе GS10”. Фермер підкреслив, що його СК-6 “Колос” має два барабана обмолоту, а не один, як у “Палессе GS10”. До того ж, мотор від електромобіля розвиває на 100 кінських сил більше:

“Комбайн – річ витратна, особливо для невеликого фермерського господарства. Але завжди хотілося мати свій, адже оренда теж влітає в копієчку”,

– зазначив Ілля.

Він також зізнався, що більше всього побоювався можливості загоряння літієвих акумуляторів, хоча традиційне паливо також важко загасити у разі пожежі. Батареї від Tesla дозволяють автомобілю долати до 425 км, але скільки на ній зможе пропрацювати електрокомбайн – поки не відомо.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: