Говард Баффет передав українським фермерам ще 10 комбайнів і 5 тракторів John Deere

Говард Г. Баффет, голова та генеральний директор Фонду Говарда Г. Баффета, оголосив минулого тижня про передачу благодійному фонду «Жнива перемоги» десяти комбайнів та п’яти тракторів бренду John Deere, які будуть передані виключно для використання херсонськими фермерами для збору врожаю та в наступній посівній кампанії. Передана техніка John Deere включає п’ять комбайнів моделі S770, п’ять комбайнів S760 і п’ять тракторів моделі 8430, та має оціночну комерційну вартість понад 5 мільйонів доларів США.

Це оголошення збіглося в часі з візитом пана Баффета до Херсонської області, де він зустрівся з головою обласної державної адміністрації Олександром Прокудіним для обговорення викликів, які постали після російського вторгнення та нещодавнього руйнування дамби Каховської ГЕС. Першочерговим питанням була нагальна потреба в розмінуванні та допомога херсонським аграріям.

“Війна Росії проти України стала особливо спустошливою для жителів Херсонської області. До постійних обстрілів тепер додалося ще й затоплення земель, спричинене руйнуванням Каховської дамби.

Наш фонд прагне розширити підтримку фермерів за допомогою цих спеціальних комбайнів, а також працює над прискоренням розмінування в регіоні”, — сказав пан Баффет.

Ця пожертва Фонду доповнює сільськогосподарське обладнання, яке раніше було передане у фонд «Жнива Перемоги» загальною вартістю понад 27 мільйонів доларів США. Все обладнання, а це трактори, комбайни, сівалки, жатки, зернові причепи, рукави і т.д., безоплатно надається українським фермерам у тимчасове користування не тільки для сівби та збору, а також для зберігання і транспортування їхнього врожаю. Цієї весни техніка «Жнив Перемоги» допомогла засіяти майже 2 тис. га у Херсонській та прилеглих областях, але українські фермери Херсонщини все ще потребують додаткових ресурсів та сільськогосподарської техніки, щоб зберегти вирощений врожай.

Фонд «Жнива Перемоги» відвантажує перші комбайни на південь України.
Фото: Дмитро Соломчук.

“Фермери є одними з найстійкіших та найвідважніших українців під час війни”, — переконаний Дмитро Соломчук, голова Наглядової ради благодійного фонду «Жнива Перемоги». – “Завдяки постійній підтримці Фонду Говарда Г. Баффета, малий та середній український фермер продовжує годувати нашу країну і світ під час російської агресії, та продовжуватиме це робити й тоді, коли Перемога України принесе мир усім нам”.

Як подати заявку?

Фермери можуть подати заявку на сільськогосподарське обладнання, звернувшись до фонду «Жнива Перемоги» за телефоном +38(098)4743651, або написати заявку на адресу [email protected], форма заявки доступна за посиланням https://docs.google.com/…/1-YJpsAPmL…/mobilebasic

На додаток до фінансування та підтримки сільськогосподарською технікою, фонд Говарда Г. Баффета також працює над розмінуванням регіонуДва тральщики DOK-ING разом із металодетекторами, транспортними засобами та іншими засобами для розмінування були передані Державній службі України з надзвичайних ситуацій. Завдяки цій техніці вже очищено понад 20 га землі в Херсонській області та вилучено понад 72 вибухових предметів.

«Неймовірно вдячні «Жнивам Перемоги» та Фонду Говарда Г. Баффета за можливість зібрати такий цінний і складний цьогорічний врожай, і за  підтримку українського сільгоспвиробника загалом! Сподіваємося на подальшу продуктивну співпрацю» — зазначив фермер з Херсонської області Шкуропат Валерій Миколайович,.

Його техніка було знищена під час війни. Щоб зарадити у цій ситуації і не дозволити пропасти врожаю, фонд «Жнива Перемоги» надав йому у безкоштовне користування комбайн.

Про благодійний фонд «Жнива Перемоги»

Метою благодійного фонду «Жнива Перемоги» є надання допомоги малим і середнім фермерським господарствам, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії. Девіз фонду: «Наш пріоритет – забезпечення продовольчої безпеки не лише України, а й усього світу».

Говард Баффет та Дмитро Соломчук під час зустрічі з українськими аграріями на закритій станції метро 

Про Фонд Говарда Г. Баффета

Заснований у 1999 році Фонд Говарда Г. Баффета є американським приватним сімейним фондом, який працює над покращенням продовольчої безпеки, пом’якшенням конфліктів, підвищенням громадської безпеки та боротьбою з торгівлею людьми. В Україні Фонд почав працювати у 2022 році, незабаром після повномасштабного вторгнення росії, і зосереджений на розв’язанні найбільшої гуманітарної кризи в Європі з часів Другої світової війни. Робота Фонду в Україні є масштабною та включає підтримку фермерів у ситуації дедалі більшої нестачі продовольства, спричиненої конфліктом, як на місцевому, так і на глобальному рівнях.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: