Heavy Parts Original — запчастини до сільгосптехніки, які служать довго!

Українська компанія “АГРО-ЦЕНТР” презентувала на “АГРО-2021” нову лінійку якісних комплектуючих до сільгосптехніки.

Вітчизняне сільгоспмашинобудування стрімко розвивається і це помітно неозброєним оком. На ринку щороку з’являються нові виробники і моделі машин. Це справді круто, бо фермери отримують недорогу і якісну техніку, а держава — податки та нові робочі місця. Єдиною “ложкою дьогтю” донедавна було те, що українські фермери залежали від постачання іноземних комплектуючих.

Підшипники, фільтри, шестерні та тисячі інших позицій завозилися з-за кордону, і часто – за “драконівськими” цінами. І це ще добре, якщо їхня якість відповідає заявленим стандартам. Інша проблема – оперативність постачання комплектуючих. Бо у сезон навіть година простою сівалки чи комбайна в полі може вилитися у значні збитки.

Під час виставки “АГРО-2021”, котра відбувалася в Києві, ми відвідали стенд рівненської компанії “АГРО-ЦЕНТР”. Вони є потужним дилером запасних частин до сільгосптехніки і мають у своєму асортименті понад 50 тисяч найменувань.

Крім того, компанія буквально з нуля створила у Рівному власне виробництво найактуальніших позицій комплектуючих під брендом Heavy Parts Original. Значна частина цієї продукції експортується до Німеччини, Польщі та інших країн Євросоюзу.

Головна мета участі нашої компанії у виставці “АГРО-2021” – це прагнення ширше відкрити себе внутрішньому ринку України. Сьогодні маємо парадоксальну ситуацію: ми продаємо у Європу наші комплектуючі, вони ставлять на них власне маркування, загортають у фірмову обгортку та знову відправляють їх до України, але за набагато вищими цінами“, – розповідає генеральний директор компанії “АГРО-ЦЕНТР” Іван Шевчук.

Ця ситуація багато в чому нагадує ту, в якій перебувала українська легка промисловість 10-15 років тому. У той час вітчизняні підприємства шили сорочки та взуття для половини Європи, де на них наклеювали імпортні лейбли і продавали в Україну, але набагато дорожче. Однак легпрому вдалося змінити цю тенденцію, і сьогодні в Україні можна придбати якісний та недорогий одяг вітчизняного виробництва. Нині компанія “АГРО-ЦЕНТР” йде таким же шляхом – виробляти в Україні і напряму продавати вітчизняним аграріям за доступними цінами.

Ринок вже не можна завоювати красивими словами. Це можна зробити лише незмінно високою якістю та оперативним постачанням. Нашій команді вдалося налагодити ефективну систему доставки запасних частин по всій Україні і поряд з цим – створити їх сучасне виробництво. Сьогодні ми вже випускаємо понад 350 позицій комплектуючих під брендом Heavy Parts Original і пишаємося їхньою якістю“, – розповідає Іван Шевчук.

На етапі створення компанія “АГРО-ЦЕНТР” не мала потужних інвестицій чи підтримки згори. А місце на українському, а потім і європейському ринку запчастин, здобували поступово – якістю деталей та оперативною роботою.

На сьогодні ми маємо регіональну мережу представництв та складів по всій Україні. Окрім штаб-квартири у Рівному наші ключові точки розташовані у Києві, Черкасах, Луцьку та Хмельницькому. Це дає нам змогу доставити партнерам необхідні комплектуючі буквально впродовж лічених годин. Ще одна наша визначальна перевага – запчастини у нас завжди є у наявності. Загалом ми можемо знайти будь-яку необхідну деталь, навіть якщо для цього доведеться організовувати термінову доставку з-за кордону“, – зазначає Іван Шевчук.

При цьому, якщо говорити про імпортовані комплектуючі до сільгосптехніки, “АГРО-ЦЕНТР” робить ставку на перевірені впродовж багатьох років бренди, які добре себе зарекомендували як за кордоном, так і в Україні. Обирають їх за ключовим критерієм – оптимальним співвідношенням ціни та якості.

Ми створили сучасний завод у Рівному та оснастили його найкращим світовим обладнанням – програмованими станками, термічною обробкою, технологіями порошкового фарбування та ін. Для виробництва запчастин нам вдалося знайти якісний метал безпосередньо в Україні, хоча це було непросто (більш ніж 80% якісного українського металу експортується). На сьогодні під брендом Heavy Parts Original ми реалізуємо комплектуючі до зерно- та силосозбиральних комбайнів, ґрунтообробної техніки, культиваторів, плугів. Наша продукція з точністю до мікрона відповідає усім оригінальним запчастинам. А завдяки тому, що вона виготовляється в Україні, ми пропонуємо дуже лояльні ціни“, – зазначає Іван Шевчук.

До речі, стенд рівненського виробника комплектуючих під час “АГРО-2021” привернув увагу Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка. Посадовець висловив підтримку ініціативам компанії “АГРО-ЦЕНТР” та пообіцяв розглянути пропозиції відносно участі таких підприємств в урядовій програмі часткової компенсації вартості продукції. Було б справедливо, якби фермери могли отримувати компенсацію у 25% купуючи не лише віт­чизняну сільгосптехніку, а й комплектуючі до неї.

Пан Міністр зацікавився пропозицією про створення єдиного українського простору виробників вітчизняної продукції на виставці AGRITECHNIKA у м. Ганновер, яка відбудеться на початку 2022 року.

Користуючись нагодою, Іван Шевчук розповів посадовцю про державну підтримку такими країнами як Польща, Угорщина, Туреччина національних виробників, які просувають власну продукцію на закордонні ринки. А саме компенсують 80% витрат на участь у закордонних виставках.

Підсумуємо! Нині компанія “АГРО-ЦЕНТР” робить стратегічно важливу для всього агросектору України справу – створює якісний продукт в Україні! Ми ж своєю чергою бажаємо їм і подальшого успіху, бо від таких компаній залежить процвітання всієї держави!

ППФ «АГРО-ЦЕНТР»
м. Рівне
провулок Робітничий, 6а
+38 (096) 800 80 50
[email protected]
www.agro-center.com.ua

Читайте також: Рівненська компанія Агроцентр створює фонд підтримки молодих підприємців

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: