Інтерактивна карта для фермерів: Україна друга за площами сільськогосподарських угідь

Інтерактивна карта сільськогосподарських угідь належить білоруському стартапу OneSoil. На карті можна знайти 42 країни Європи і США, пише “Агро-Центр”, з посиланням на ain.ua.

За площею угідь — Україна друга найбільша країна на карті. Першістю ми поступаємося лише США. Площа українських угідь досягає 35,9 млн гектарів при 2 млн ділянок. Трійку лідерів закриває Франція з 25,7 млн ​​гектарів на 7 млн ​​ділянок.

Фермери зі східних областей скаржаться на бездіяльність влади

Аби дослідити сільськогосподарські угіддя країн, стартап OneSoil використовує ІТ-алгоритми. Дослідники аналізують знімки супутників, визначають стан полів, які культури вирощуються, а також на якому етапі зростанні ці культури.

Так, за даними компанії в Україні найпопулярнішою культурою є кукурудза, нею засіяно 14,8 млн га. Далі йде пшениця її вирощують на 5,4 млн га і трава — 4 млн га. Найбільша площа полів розміщується у Одеській області — 2,4 млн га.

Дорогу молодим: хлопець переїхав в Італію та почав займатися фермерством (фото)

Окрім цього, OneSoil Map дає змогу прослідкувати історію зміни поля за останні три роки: з 2016 по 2018-й. Для цього розробники використали дані Європейського космічного агентства, а також інструменти Mapbox. Загалом на збір інформації та оформлення карти пішло майже чотири роки.

Олександра Яковлєва – співзасновник OneSoil розповідає, їхня розробка покликана допомагати фермерам стежити за трендами у сільському господарстві. Планується, що до 2020 року на карті буде зображено весь світ.

Вигідний бізнес: фермери можуть заробляти пів мільйона гривень вирощуючи курей

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: