Інвестиції в сільськогосподарську техніку: Поради і рекомендації

Сільське господарство завжди було головною рушійною силою економіки України. Механізація сільськогосподарського виробництва прямо впливає на процвітання аграрних компаній та на добробут цілого прошарку громадян.

Ви можете не слідкувати за ринковими прогнозами, але маєте знати, що сільськогосподарська техніка — це правильне та економічно вигідне рішення для кожного, у кого є хоча б кілька акрів с/г угідь.

Особливості купівлі сільгосптехніки — кому це потрібно та для чого

Прогнози щодо розвитку сільськогосподарської галузі говорять, що до 2030-го року буде очевидне зростання. Середній приріст має досягти 5% на рік, а це у свою чергу спричинить зростання добробуту українських фермерських господарств.

Активність серед зацікавлених у купівлі агротехніки спостерігається вже сьогодні. Стосовно того, хто є потенційним покупцем подібних машин, то це в першу чергу великі агрокомпанії, але вони більше зацікавлені у придбанні нової техніки від всесвітньо відомих брендів.

Невеликі фермерські господарства та окремі фермери (приватні підприємства) на сьогодні також можуть дозволити собі придбання техніки, однак переважно вживаної. На це є кілька причин, але головна з них — це обмеженість бюджету. Однак, дрібні фермери мають можливість скористатись кредитними пропозиціями банків або домовленістю з продавцем щодо розстрочки платежів.

Стосовно того, які цілі ставлять перед собою фермери різного масштабу, то це розвиток власної діяльності. Відрізняються лише об’єми вкладень у придбання та різновиди техніки. Це логічно, оскільки рівень доходів у приватних фермерів та великих компаній відрізняється.

Особливим попитом серед українських фермерських господарств та приватних фермерів користуються такі види с/г техніки:

  • трактори Claas — це агрегати німецького виробництва, які дуже високо цінують усі аграрії України. Модельний ряд доволі широкий, тому покупець має змогу підібрати ідеальну машину для власних цілей;
  • John Deere — американський бренд, сільськогосподарська техніка котрого доволі дорога, тому її купівлю можуть дозволити переважно великі фермерські господарства. Сучасні моделі тракторів, комбайнів та іншої техніки від цього виробника високотехнічні, а деякі реалізовані ідеї слід навіть назвати інноваційними;
  • техніка японського бренду Yanmar, а в особливості мінітрактори. Її варто згадати, оскільки фермери все частіше шукають пропозиції продажу саме цих сільськогосподарських машин. Надійні та потужні тракторці приваблюють покупців ще й тим, що коштують вони порівняно менше від німецьких та американських аналогів.

Хто та чому продає агротехніку?

Основним продавцем техніки сільськогосподарського призначення є самі виробники та їх офіційні партнери. Однак це стосується переважно нових машин. Співпрацюють виробники техніки переважно з крупними фермерами, оскільки ці машини доволі дорого коштують.

Іншим типом продавців є самі фермерські господарства, які дуже часто вирішують продати агротехніку, котрою вже не користуються з якихось причин. Спонукати аграріїв до такого рішення можуть різні причини, наприклад:

  • планове оновлення парку сільськогосподарських машин, при чому стара техніка реалізується через спеціальні сайти, наприклад, AGRO.RIA;
  • зменшення обсягів виробництва — у цьому випадку продаж техніки служить одним з додаткових джерел фінансування;
  • зміна сфери діяльності, що спричиняє необхідність придбання техніки одного виду та продаж іншої.

Детально про AGRO.RIA

AGRO.RIA — це зручний інструмент, котрим мають змогу користуватись продавці та покупці вживаної та нової сільськогосподарської агротехніки. Тут можна знайти саме ті агрегати, які допоможуть ще ефективніше розвиватися в агросфері, а також розмістити оголошення щодо продажу власної техніки.

Переваги:

  • зручна система пошуку — є спеціальний пошуковий рядок, а також фільтри, які допомагають знайти будь-який товар;
  • широкий асортимент — на сайті вдосталь пропозицій різноманітної техніки та додаткових навісів;
  • просто розмістити оголошення — швидкі кнопки, які дозволяють перейти на сторінку з анкетою, яку має заповнити потенційний продавець;
  • приємний та неперенавантажений дрібними елементами дизайн сайту — на екрані є тільки те, що буде корисне користувачеві.

В яку сучасну техніку варто інвестувати?

Від використання сучасної техніки є цілком доведена користь. Згідно статистики  — це + 30% до загального результату. Тому купити агротехніку варто, оскільки це виправдані інвестиції.

Стосовно конкретних видів техніки, то найбільше техніки потребує землеробство. Техніка потрібна на всіх етапах — це й обробка землі перед посадкою культур, безпосередньо посадка, подальша обробка та збір врожаю, наприклад:

  • мотоблоки, які мають бути у кожного господаря;
  • трактори;
  • різноманітні сільськогосподарські комбайни;
  • жниварки;
  • борони;
  • оприскувачі;
  • та інша.

Коли йде мова про інвестування в техніку великими господарствами, то такі аграрії можуть дозволити купівлю машин вузької спеціалізації. Таке рішення раціональне, оскільки техніка зазнає менших навантажень, тому буде слугувати довше.

Дрібніші фермери не можуть дозволити собі купувати техніку під кожну операцію на господарстві. Ідеальним рішенням буде інвестувати в універсальний агрегат, який дозволяє виконати весь спектр робіт та зекономити власні кошти.

Висновки

Купувати сільгосптехніку слід виключно у перевірених продавців. Виробники — це досить гарне рішення, але таке співробітництво не всім доступне з огляду різного фінансового стану.

Стосовно онлайн-інструменту від родини RIA, то тут є різні пропозиції для широкого кола аграріїв, які планують купити техніку. Тут же можна знайти покупця. І найголовніше — це зручно, просто та цілком безпечно. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: