Італійці створили машину для автоматичного збирання салату

Італійська компанія “Ortomec” створила нову електронну машину для прибирання салату рапунцель Гербекс II. Салат-рапунцельце листовий овоч, дуже популярний в Німеччині, Франції, Швейцарії та інших країнах Західної Європи, пише “Агро-Центр”.

Це холодостійка рослина, що відрізняється високою поживною цінністю та смаковими якостями. Врожайність Рапунцель невисока, а площі під цією культурою великі. У промисловому виробництві ручне прибирання врожаю практично неможлива (нікому працювати), тому рапунцель прибирають спеціальними машинами.

В Україні виготовляють чорну ковбасу за секретним рецептом (відео)

Нова машина підбирає зрізаний салат металевими стрижнями, розташованими за ріжучою крайкою ножа, очищає його і транспортує по стрічці. Ця машина працює як з електромотором, так і з двигуном внутрішнього згоряння і придатна для роботи як в поле, так і в теплицях. За словами менеджера фірми “Ortomec” Нікола Галло, ця машина відрізняється високою швидкістю роботи і чистотою продукції.

Сири з віскі і трюфелями: на Львівщині молоді фермери виготовляють екзотику (відео)

Машина проста у використанні, не пошкоджує листя, працює на всіх типах ґрунту і не вимагає особливого догляду. Спеціальне рух металевих стрижнів запобігає потраплянню каменів і дозволяє скоротити кількість грудок при роботі на сухих і несодержащей піску грунтах.

Фірма “Ortomec” представила свою нову машину Гербекс II на міжнародній виставці ФрутЛогістіка в Берліні. Різні версії цієї машини надійдуть на ринок у кінці жовтня 2019 року.

Екзотика в Україні: фермер заробляє мільйони на тропіках під Києвом

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: