Як уникнути штрафів за “перевантаження” при вивезенні врожаю з полів?

В Україні активно будуються нові дороги. Відповідно, органи законодавчої та виконавчої влади шукають шляхи захисту новозбудованих та відремонтованих доріг від транспортних засобів, які пересуваються з порушеннями технічно допустимої ваги.

Задля цього, до другого розгляду готують законопроекти №3742 та №3743, які вже пройшли перше читання в профільному комітеті Верховної Ради України.

Ці законопроекти повинні врегулювати поняття “вантажовідправник”, внести зміни в процес перевірки на контрольно-зважувальному пункті, створення ТТН тощо.

Найважливіше для аграрія  – це відповідальність за неточно вказану в ТТН вагу або “перегруз” на 2% при вивозі врожаю з поля. Суми штрафів досить різні: від 17 тис. грн. до 54 тис. грн. Виникає питання – як аграрію захистити себе від порушень законодавства?

Одним з рішень, в даному випадку, може бути використання триланкової технології збирання врожаю, яку вже кілька років поспіль пропонує наша Компанія, а саме: комбайн – бункер-накопичувач перевантажувальний – “зерновоз”.

При використанні такої схеми у вантажовідправника з’являється можливість зважити врожай зернових, масляних або бобових культур безпосередньо в полі. Для цього необхідно лише обладнати наш бункер-накопичувач перевантажувальний ваговою системою. Таким чином агропідприємство вирішує одразу декілька проблем:

  1. в ТТН можна вписати точну вагу врожаю, який транспортується з поля, що унеможливлює накладення штрафних санкцій за не заповнений або не вірно заповнений документ;
  2. відстеження кількості зібраного врожаю на полі на кожному етапі логістичного ланцюга;
  3. економія часу при роботі в полі, за рахунок автоматизації процесу зважування врожаю.

Ми готові встановити вагові системи на будь-які бункери-накопичувачі перевантажувальні нашого виробництва в незалежності від року виробництва. На вибір ми пропонуємо вагові системи або з термопринтером, або з передаванням даних по GSM/GPRS каналам. Для вагових систем, які передають дані через радіоканал або супутник, ми готові також запропонувати послугу інтеграції даних в облікову систему без використання стороннього сервера.

Детальніше ознайомитися з нашою пропозицією бункерів-накопичувачів перевантажувачів можна:https://egritech.org/uk/bunker-peregruzchik-zerna-uk/

*Матеріал публікується на правах реклами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: