Купити мінітрактор і забути про проблеми

Догляд за фермерським угіддям завжди був і буде складною і трудомісткою роботою, яка вимагає багато часу і сил. Але сільськогосподарська галузь не стоїть на місці і стрімко розвивається: власники невеликих фермерських господарств переходять від лопат до маленьких трудягам – мінітракторів, пише “Агро-Центр”.

Мінітрактор або мотоблок?

Раніше головним помічником на дачній ділянці був мотоблок, але в перебігу останніх років його витіснила така диво-річ, як мінітрактор. Чому? Чотири колеса, замість двох, більш потужний двигун, висока продуктивність, простота управління і безпеку. Можливо, мінітрактор не такий верткий, як мотоблок, але в той же час він більш зручний. Функціонал у них абсолютно однаковий, але все таки що Ви виберете: сидіти на надійному механічному Трактори, при цьому майже нічого не роблячи, або ступати разом з мотоблоком, керуючи їм за допомогою важелів, при цьому боячись неправильно поставити ногу і потрапити під фрезу? Відповідь очевидна.

Навіщо потрібен мінітрактор?

Спектр використання минитрактора дуже широкий – за допомогою такої техніки Ви зможете проводити оранку, культивацію і посадку, перевозити вантаж, прибирати ділянку і доглядати за садибою в цілому. Більш того, мінітрактор ефективний навіть взимку – з його допомогою можна прибрати сніг і розчистити ділянку.
Але для виконання таких робіт Вам потрібно обзавестися навісним обладнанням: плугом, фрезою, причепом, окучником і багатьма іншими пристосуваннями. Міні-трактори не обійтися без причіпних “робочих рук” майже в будь-якій роботі. Так, потрібно зробити певний вкладення грошей, але обзавівшись таким помічником, Ви однозначно збільшите продуктивність роботи і полегшите свою працю.

Види мінітракторів

Вибираючи мінітрактор, потрібно враховувати такі характеристики, як хід (він буває гусеничний і колісний) і тип двигуна (бензиновий або дизельний).

Міні-трактори бувають різної потужності: від 12 до 40 к.с. Існує дуже поширена думка, що найпотужніший трактор = найкращий. Але дивіться на ситуацію тверезо, щоб не викидати гроші на вітер – для сільського побуту підійде агрегат 12-16 к.с., Вам не потрібна “махина” для невеликого господарства. Оскільки менш потужні трактори відрізняються невеликим розміром порівняно зі своїми “сильними побратимами”, ними легше управляти. Для невеликого приватного подвір’я Вам точно підійде невеликий (а отже недорогий) мінітрактор. Але якщо Ви – фермер, який вимірює ділянка не в сотках, а в гектарах, доцільно розглядати техніку дорожче і потужніший.

В недалекому майбутньому мінітрактор стане помічником у багатьох господарствах, тому що він може полегшити трудомістку роботу, більш того така техніка Вас точно не підведе – його витривалість і надійність забезпечать Вам комфортну роботу по господарству на довгі роки.

Дякую співробітникам інтернет-магазину minitraktora.com.ua за надану інформацію.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: