Мерседес на службі у фермерів: компанія випустила машини для роботи в полі

Вперше для збиранні цукрового очерету в Бразилії були використані спеціально адаптовані вантажівки Mercedes Benz Axor 3131. Mercedes-Benz спільно з GrunnerTech, що працює на бразильському ринку, створили 18 вантажних автомобілів для перевезення цукрового очерету, пише “Агро-Центр”.

Цікаво, що вантажівки були оснащені функцією автономного водіння; вони автоматично підтримують швидкість і відстань, і хоча водій керує автомобілем, він, також, може бути повністю автоматичним.

John Deere скуповує відомі європейські бренди

Вантажівки обладнані високопрофільними шинами і антенами для прийому супутникових сигналів, які контролюються за допомогою круїз-контролю, GPS і географічної прив’язки; маршрут наборів попередньо запрограмований на комп’ютері.

Фермери лазерами відлякують птахів (фото, відео)

Звідки прийшла ідея замінити трактори на вантажні автомобілі? У порівнянні з тракторами вони споживають до 50 відсотків менше палива. Витрати на технічне обслуговування також нижче – навіть до 30 відсотків, а точна установка маршруту збирання врожаю має сприяти тому, що вантажні автомобілі Axor зможуть отримувати вдвічі більше сировини, ніж сільськогосподарські трактори одночасно.

В Україні почали продавати ексклюзивні іграшки (фото, відео)

Трактористи на Porsche змагатимуться у Каліфорнії

IT-технології в селі: українські розробники допомагають фермерам з усього світу (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: