MOGUL RACING TEAM зайняла друге місце на ралі “Чумацький шлях” в Херсоні

Mogul Racing Team в складі лише двох учасників посіла друге місце на ралі “Чумацький шлях” в Херсоні.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Наш екіпаж виступає за підтримки Mogul Lubricants і офіційного представника бренду в Україні, компанії “АГРО-ЦЕНТР”, вже п’ять років, з 2016 року. За цей час ми з Жекой (Ред. Борщенко) не тільки виграли чемпіонат в особистому заліку (2016 рік, клас 2WD Open), але і двічі ставали чемпіонами України в складах інших колективів (у 2018 році це була 482 Rally, в 2020 – Evdokymov Racing Team). Може бути, нарешті прийшов час заявити власну команду?“, – повідомив ініціатор створення команди Mogul Racing Team Павло Копилець.

Чеський виробник моторних мастил Mogul добре відомий своїми спортивними програмами. Фірмові команди Mogul давно виступають і в чеському, і в угорському ралі. Щобільше, у бренду навіть існує корпоративний макет розклеювання для ралійного автомобіля. Загалом, поява Mogul Racing Team в Україні було, по суті, справою часу і новий регламент лише дав цьому поштовх.

Коментар:Спочатку наша ідея полягала в тому, щоб заявити за команду кілька екіпажів, що виступають на автомобілях Subaru. Це пояснюється і дружніми відносинами, і нашою любов’ю до цієї марки, і загальним технічним сервісом, нарешті. Ми навіть хотіли додати слово Subaru в офіційну назву команди, але це потрібно узгоджувати з імпортером бренду, а це процес не швидкий, тому від ідеї поки вирішили відмовитися“, – пояснює Копилець.

Отже, на першому етапі чемпіонату України команду Mogul Racing Team повинні були представляти три екіпажі: Копилець/Борщенко, Козлов/Островський і сімейний дует Ігоря та Алли Нечипорук. Однак незадовго до перегонів стало відомо, що Ігор Нечипорук станом здоров’я буде змушений пропустити етап; а буквально перед самим стартом з тієї ж причини з ладу випав і сам Копилець. Таким чином, “честь колективу” в Херсоні відстоювали тільки Козлов з Островським.

Коментар:Думаю, ніхто не стане сперечатися з тим, що Саша Козлов вичавив з “Чумацького Шляху” максимум. Фінішувати другим у класі 4WD Open, поступившись тільки Салюку – це сьогодні можна вважати перемогою. З іншого боку, кожному зрозуміло, що силами одного екіпажу хороший командний результат не отримати. Тому до наступних етапів ми розраховуємо підійти в оптимальному складі“,  – стверджує Павло Копилець. 

Зауважимо, що поняття “оптимальний склад” в такому випадку може мати досить широкий зміст. Оскільки бренд Subaru поки так і не був зафіксований в назві команди, вона має повне право залучити й інші автомобілі – в тому числі, наприклад, Seat Leon того ж Копильца, на якому він може стартувати сам або здати комусь в оренду. Втім, напевно ми це дізнаємося тільки перед ралі “Galicia”, коли всі вісім команд-учасників чемпіонату опублікують свої склади на другий етап турніру.

Джерело: сайт Rally.in.ua

Читайте також: Українці створили екосистему, яка економить газ, електрику й опалення помешкань

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: