“Молоко залишається свіжим 60 днів”: вчені винайшли нову технологію для збереження молока
Австралійська компанія Naturo запатентувала новий процес збереження натурального молока свіжим протягом 60 днів. Нові продукти можуть з’явитися на прилавках уже в березні цього року.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Naturo вже отримала грант у розмірі 1 мільйон доларів від Федерального уряду Австралії. Компанія планує використати гроші для завершення робіт на пілотному заводі у Квінсленді, де будуть вироблені перші партії молока. Ще одна частина коштів піде на будівництво великого заводу в Тасманії.
Коментар: “Цей продукт, без сумніву, сприятиме зростанню як внутрішнього ринку, так і міжнародних ринків свіжого молока. Адже є багато країн, які мають обмежений доступ до цього свіжого продукту“, – заявила міністерка промисловості, науки і технологій Австралії Карен Ендрюс.
Галузевий регулювальний орган Dairy Food Safety Victoria схвалив технологію як здорову та безпечну.
Коментар: “Технологія Naturo не передбачає використання добавок або консервантів і зберігає первісну поживну цінність молока. Для збереження свіжості натурального молока відбувається у багатоступеневому процесі, не пов’язаному з теплом, як це робиться за пастеризації“, – відзначив засновник Naturo Джефф Гастінгс.
Молоко Naturo зберігає високий вміст вітамінів В2 і В12, незамінних для дітей, і повністю зберігає ферменти (важливі для функціонування печінки й розвитку кісток), які знищуються при пастеризації.
За словами Гастінгса, Naturo хоче надати молочним фермерам Австралії доступ до добре продуманої технології і, таким чином, до експортних ринків.
Джерело: сайт Куркуль
Читайте також: У Карпатах ведмеді через мінливу погоду забули про зимову сплячку (відео)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: