Океан без сміття: українські розробники спроектували сміттєпереробний завод, який працюватиме на борту корабля

Група розробників з Миколаєва “NiceCube” спроектувала унікальний проект сміттєпереробного заводу прямо на борту корабля. Проект розроблений на замовлення британської еко-компанії Ocean Polymers, пише “Агро-Центр”, з посиланням на БІЗНЕС.

Новітній завод розміщуватиметься на судні старого коробля та буде обладнаний спеціальною плазмовою установкою для піролізу. Тобто, сміття перероблятиметься шляхом теплової деградації – “розчинення вогнем” органічних та неорганічних речовин для інтенсивного очищення морських акваторій від поверхневого сміття.

 

 

“Такі судна зможуть плавати океанами, річками та навіть озерами”,

— кажуть автори проекту.

Компанія-розробник з Данії випустила скутер для польових робіт (фото)

Розробники розповіли, що корабель збиратиме пластик та інше сміття, висушуватиме, подрібнюватиме і готуватиме його для подальших трансформацій. Перероблене сміття зберігатиметься як чистий синтетичний газ, що використовуватиметься для подачі палива на човні.

“Наша технологія дозволяє усунути дорогі збори та транспортування, забезпечуючи значне заощадження під час експлуатації і одночасно зменшуючи викиди вуглекислого газу. Використовуючи технологію Plasma Enhanced Melter, ми будемо виробляти цінні продукти, такі як синтетичний газ, рідке паливо і тверді агрегати”,

— зазначили в Ocean Polymers.

Маск у селі: брат технологічного генія зайнявся фермами (фото, відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: