Основне про пневматичну сівалку точного посіву

Сучасне сільськогосподарське знаряддя пневматична сівалка точного висіву – це популярний варіант техніки для аграріїв. Техніка здатна виконати посів різного насіння з високими показниками продуктивності та значною економією ресурсів. Моделі від українських виробників впевнено конкурують з імпортними механізмами, забезпечуючи відмінну якість робіт при доступній ціні. 

Що ж таке пневматична сівалка точного висіву та в чому ж головні переваги цього агрегата?

Особливості пневматичної сівалки точного посіву

Пневматична сівалка точного посіву має важливу відмінність від інших варіантів посівної техніки. Транспортування насіння з бункера в сошник відбувається за допомогою повітряного потоку. Це ефективний для рівномірного розподілу матеріалу технічний момент, посадка відбувається густо й точно по заданим параметрам. 

Додаткові можливості контролю забезпечує й наявність контролера висіву, що може регулювати якість та якість насіння, яке потрапляє у сошник. Воно визначається швидкість з якою здійснюється рух та бажаними нормами висіву. 

Конструкція та принцип дії сівалки пневматичного типу

Пневматичні сівалки точного посіву застосовують для зерна, бобових та олійних культур, вже по обробленій поверхні грунту. 

Конструкція механізму складається з таких частин:

  • Навісне шасі. Це рама, яку фіксують на трактор кульковим або петлевим зчепленням. Кріплення гідравлічного варіанту дає можливість регулювати кут атаки диска та ступінь опускання обладнання для обробки на відповідній глибині.
  • Бункер для матеріалу. Ємність в яку засипають насіння. Може мати різний обʼєм та кількість секцій всередині, відповідно до площі та кількості рядків одного проходу. Сучасні моделі оснащені віконцем, цю яке дозволяє візуально визначити кількість насіння всередині.
  • Ємність для добрив. Доповнює основний бункер та дозволяє одночасно здійснювати посів та підживлення корисними речовинами.
  • Сошник – елемент, за допомогою якого формуються борозни. Має дві частини: для розкриття ґрунту та його закривання після потрапляння насіння. Можливе практичне доповнення – індивідуальна система захисту від перевантаження.
  • Контролер посіву. Електронне доповнення для управління процесом. На дисплей виводиться інформація про налаштування роботи механізму, та дані із датчиків про швидкість руху, кут атаки дисків та ін. 

Продумані моделі пневматичної сівалки точного висіву допоможуть отримати більшу продуктивність процесу, точність посіву, надійну роботу з універсальним застосуванням для різного насіння. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: