Перший у світі електричний трактор надійшов у продаж (фото, відео)

Американець зробив повністю електричний трактор. З 2020 року розробник хоче підкорити з ним весь світ, “Агро-Центр”.

Американський виробник Solectrac, засновник якого має майже 30-річний досвід в області електрифікації, розробив і випустив повністю електричний трактор, за допомогою якого він хоче підкорити світ з 2020 року. Він уже продається в Америці. 

 

Компанія Solectrac розробила акумулятор з високим крутним моментом і електродвигун спеціально для електричних тракторів і літієвих акумуляторів великої ємності. У 2017 році виробник заявив, що буде виробляти десять тракторів в 2018 році і збільшить виробництво в десять разів в найближчі роки. 

Вага моделі eUtility становить близько 2 тонн, включаючи акумулятор. Термін служби батареї становить близько десяти років. Електродвигун забезпечує потужність близько 18,4 кВт (25 к.с.) і досягає максимальної продуктивності 36,7 кВт (50 к.с.). Трактор буде працювати від 5 до 8 годин (в залежності від навантаження). Час роботи може бути збільшено за рахунок додаткової батареї, яка знаходиться в задньому шарнірі.

Акумулятор заряджається через три години, повільно заряджаючись протягом ночі. Інтегрована система управління батареями автоматично захищає батареї під час зарядки і розрядки. Трактор оснащений чотириступінчастою коробкою передач. Максимальна швидкість руху становить 32 км / год. Задня підвіска категорії 1 дозволяє підняти 450 кг. Існує також 540 оборотів в хвилину. Трактор вже доступний в Америці. З 2020 року його буде доступний в іншому світі.

https://www.youtube.com/watch?v=Kctak3tGKqo

У третьому кварталі 2019 року на ринку також з’явиться фронтальний навантажувач для трактора. Але він не буде використовувати будь-яку гідравліку, бо виробник відмовляється використовувати будь-які мастильні матеріали, масла і т. Д Фронтальний навантажувач також буде використовувати електродвигуни. Противагою буде вже згадана батарея потужністю 20 кВтг на задній підвісці. Трактор приводиться в дію тільки від задньої осі, але виробник також запропонує повний привід в третьому кварталі цього року. За допомогою трактора можна збирати все наявне обладнання (крім тих, які вимагають гідравліки). Крім того, для старих інструментів, для яких потрібно ця опція, може бути встановлений гідравлічний насос.

Які переваги електричного трактора? Це схоже на електромобілі – нульова емісія, тихий хід, немає палива, гідравлічна рідина, низькі експлуатаційні витрати.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: