Підприємець з Рівного розповів як розвивати аграрну сферу в Україні

Компанія “Агро-Центр” вже більше 10 років займається  виробництвом і продажем запчастин до сільськогосподарської техніки. Запчастини, виготовлені компанією експортуються в Німеччину, Чехію та інші європейські країни. Дмитро Соломчук розповів журналістам “Інвестор-ЮА”, про те як з декількох одиниць техніки компанія виросла до всеукраїнського масштабу.

Дмитро розповів, що перший довід роботи він отримав ще у школі — тоді продавав газети:

“Ще в школі продавав газети. Потім на будівництві працював, машини привозив і ремонтував їх. Чим я тільки не займався.”

А чому зупинилися на сільському господарстві?

“На початку 2000-х років купив декілька комбайнів з ЄС, щоб вивчити їх і зрозуміти що зараз найкраще. То були старенькі комбайни John Deere, Massey Ferguson, доходяги, деякі без кабін навіть. Тоді в Україні була велика проблема з технікою і ми почали надавати свої послуги аграріям на Рівненщині. Наступні роки самі молотили на комбайнах. Ми зіштовхнулися з проблемою – фактично неможливо було знайти запчастини до імпортних комбайнів. Найменші підшипники коштували доларів по 50. І це вважалося нормою. А я в той час часто їздив за кордон. І там звернув увагу, що в Польщі такі ж підшипники коштують по 5 доларів.

А як працювати у сільському господарстві?Ця сфера вважається не дуже прогресивною.

Тут я не погоджуся. Аграрії масово починають використовувати різні технології і більшість фермерів вже йдуть в ногу з часом. Я люблю село. Мені там справді подобається. Люди праці завжди дуже приємні. І тільки за містом я можу по-справжньому відпочити.

Чому “Агро-Центр” успішна компанія?

Я б не назвав її дуже успішною. Ми нещодавно написали план на 2019 рік і думаю за рік чи два вже будемо справді успішними. А поки що ми тільки на шляху з малого бізнесу в середній. Все що ми зараз маємо, це дякуючи декільком факторам. Перш за все — колектив. Тут завжди можна розраховувати на пораду і підтримку від колег. Наступне, ми завжди ставимо себе на місце наших клієнтів і, коли це можливо, йдемо їм на зустріч. 98% з них дуже порядні люди з якими дійсно приємно працювати. В нас всі розуміють, що якщо сьогодні ми допоможемо їм, то а завтра вони допоможуть нам. І третя складова — чесність. Дуже важливо ніколи не приховувати проблему. Я завжди в колективі вчу людей, яка б проблема не була, скажи її одразу. Тоді спільними зусиллями її вирішити значно легше.

Підписуйтеся та слідкуйте за випусками програми “Ля Село”:

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: