Підземні басейни врятують фермерів від посухи

Голландський виробник баклажанів реалізував проект з підземного зберігання води для поливу. По суті, це є альтернативою традиційному басейну, пише “Агро-Центр”.

ООН повідомляє, що періоди засухи будуть все частішати у зв’язку з глобальним потепління. В першу чергу, це вдарить по сільському господарству і фермерам  вони понесуть втрати понад 80%.

У Білорусі планують випустити “трактор майбутнього”

Якщо запобігти посусі неможливо, то треба постаратися мінімізувати втрати. На думку ООН, є дуже простий спосіб проти браку води — установка цистерн для зберігання дощової води. Адже періоди посухи будуть змінюватися рясним проливними дощами, вважають аналітики.

Дощова вода зможе стати вирішенням проблеми дефіциту прісної води, але надземні сховища займають надто багато квадратних метрів.

Переміщення сховища під землю — розумний вихід, тим більше, що воно краще протистоять випаровуванню і забрудненню води.

Саме тому, голландська фірма з вирощування баклажанів Greenbrothers вже реалізувала проект підземного сховища води, який по суті є альтернативою традиційному басейну.

Дача на колесах: американці створили будинок з городом на колесах

Сховище заповнюється дощем, який капає на теплиці і стікає в басейн. Потім волога використовується для поливу рослин. Надлишок води надходить в ґрунт, а потім ці ґрунтові води також можна задіяти. Ця перевага в порівнянні з надземним об’єктом, де при переливі вода просто стікає в канаву.

Розробники відзначають, що завдяки такій системі, вони отримують чисту воду дуже гарної якості, а розумна система зрошення дозволяє пережити навіть потенційно тривалу посуху.

У Сінгапурі створять плавучі села (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: