Робота-садівника створили в Китаї (відео)

Розробники з Китаю створили робота-садівника, який допомагає рослинам отримувати достатньо сонячного світла. Пристрій назвали HEXA, ззовні він нагадує краба та має шість ніг. На спині робот перевозить горщик з рослиною за потребою в тінь або на сонце, пише “Агро-Центр”.

Робота-садівника розробила китайська компанія Vincross. На створення робота, інженерів надихнули мультфільми. За словами інженерів робот схожий на покемона Бульбазавра.

В Антарктиді зібрали перший врожай (фото)

Робот має декілька функціональних можливостей: вивозити рослину на світло або у тінь,  привертає увагу, якщо рослині потрібна вода, а також “бавиться” з людиною.

 

“У рослин пасивна роль. Ви можете покришити їх на салат, спалити, витягнути з землі, і вони нічого з цим не зроблять. Вони найменш вільні серед усіх живих істот”,

— говорить розробник HEXA.

Українські вчені розробили унікальний винахід для фермерів (відео)

 

HEXA працює на операційній системі MIND, також створеній Vincross. ОС заснована на ядрі Linux і оптимізована під роботів. Голова “краба” обертається на 360°, має камеру на 720р та сенсор, який бачить перешкоди. Вартість робота HEXA стартує від $949.

Херсонський завод випустив вже 8 комбайнів “Скіф”

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: