“Схожий на гуртожиток”: у Мексиці створили унікальний дизайнерський курник (відео)

Мексиканські дизайнери створили новітній курник, за принципом функціонування людського гуртожитку.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У мексиканському Пуерто-Ескондідо, на території арт-резиденції художнього фонду Casa Wabi, побудували дизайнерський курник з обвугленого дерева. Фахівці використали особливі принципи проєктування колективного житла, щоб він був схожим гуртожиток для людей. 

Коментар: Ми побачили можливість розробити проєкт павільйону-гуртожитку, але зі специфічними функціями для його жителів. Наприклад, для комфортного висиджування курчат“, — розповів власник курника Хав’єр Вільяр Руїс.

Архітектори створили структуру, яка схожа на багатоярусний стелаж з багатошарової фанери, в центральній частині, яка накрита навісом. Такий курник Casa Wabi Coop. Його планування мало чим відрізняється від звичайних людських гуртожитків. Всередині такого “гуртожитку” встановлені годівниці, а осередки стелажа це умовні індивідуальні спальні.

Осередки для курчат відрізняються наявністю дрібної сітки, що робить їх більш захищеними, але теж повітропроникними.

На вході у курник створено простір-ізолятор, де ветеринар оглядає птахів і при необхідності залишає їх в закритих приміщеннях. Тут співробітники групують зібрані яйця перед тим, як відправити їх на кухню Casa Wabi.

Джерело: сайт Dezeen

Читайте також: “Фас, коронавірус!”: австрійські військові вчать собак винюхувати коронавірус

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: