Сінгапурські вчені створили безмолочний сир з мікроводоростей

Ринок веганської продукції активно розширюється. Дослідники створюють все нові аналоги звичної їжі для тих, хто вирішив відмовитися від вживання м’яса та молока.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Чедер для веганів

Компанія Sophie’s BioNutrients (Сінгапур) у співпраці з американським гігантом Ingredion представила новинку – безмолочний сир з мікроводоростей. Продукт на смак нічим не відрізняється від звичного чедера, але разом з тим може похизуватися високим вмістом вітаміну В12.

Особливий веганський сир створили з альтернативного молока Sophie’s BioNutrients. Його роблять з мікроводоростей, які компанія вирощує у власних біореакторах.

Поживним середовищем для мікроводоростей здебільшого виступають харчові відходи, особливо – окара (побічний продукт виробництва тофу), патока з цукрових заводів і відпрацьоване зерно пивоварень.

Після того як водорості зібрали, з них роблять білкове борошно нейтрального кольору, яке є основою альтернативних молочних та м’ясних продуктів.

Читайте також: Селекціонери вивели унікальний червоний абрикос

Переваги нового сиру

Здебільшого сир для веганів роблять на основі горіхів або сої, які унеможливлюють вживання продукту тими, хто страждає на алергію.

Сир з мікроводоростей не має протипоказань та має вищий вміст білка у порівнянні з багатьма альтернативними безмолочними продуктами.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: