У Нідерландах студенти створили автомобіль з цукру і льону

Студенти Технологічного університету Ейндховена продемонстрували біорозкладаний екомобіль Lina з бурякового цукру і льону. Автомобіль легкий, важить всього 310 кг і може їздити зі швидкістю 80 км / год.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Як заявляють винахідники, вибір матеріалів був першим кроком до стійкого виробничого процесу. Скрізь де використовуються вуглець і алюміній, вони по можливості замінюють біокомпозіти. Тільки колеса і система підвіски не були виготовлені з біоматеріалів. Пластик виробляють за допомогою бурякового цукру і формують пористий контур, який потім поміщають між двома лляними листами. Видобуває харчування екомобіль за допомогою літієво-іонних батарей, при застосуванні 2-х двигунів постійного струму, вихідна потужність складає 8 кВт.

В Нидерландах создали электрокар из сахара и льна

Але існує проблема з використанням цих матеріалів, призначених для руйнування, оскільки метал може згинатися, а біоматеріал ламається. Прототип ще не пройшов краш-тести, але команда TU / Ecomotive готова, як тільки автомобіль отримає схвалення від Нідерландського транспортного управління, протестувати його.

Джерело: сайт AgroSmart

Читайте також: Собака стала турботливою мамою для трьох кошенят (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: