У США представили вагон-зерновоз, який розвантажується за 30 секунд

Вагон-зерновоз довжиною 15,4 м і об’ємом 147 куб. м розроблений Greenbrier Companies. Зерновоз використовує технологію регульованих люків Tsunami Gate і може розвантажуватися за 30 секунд в автоматичному режимі для безпеки персоналу, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Центр транспортних стратегій”.

Вагон довжиною 15,4 м коротший за традиційні конструкції, що дозволяє наростити кількість вагонів у складі. Також він має довші люки для завантаження, округлені ребра жорсткості для посилення бортів і поліпшену аеродинаміку. Як запевняють в компанії, вона знижує лобовий опір повітря на 53%.

Китайці вивели поросят з генами мишей

“Новий дизайн збільшує безпеку робочих шляхом автоматизації процесу розвантаження та оптимізує простір на шляхах. Скорочення довжини традиційних зерновозів більш, ніж на 5 футів (1,5 м  ЦТС) при збереженні такого ж обсягу дозволяє знизити споживання палива, зменшити виділення парникових газів і знизити загальні витрати наших клієнтів”,

— розповів віцепрезидент інженерного підрозділу Greenbrier Пітер Джонс.

Експорт сільгосптехніки з України збільшився

Раніше повідомлялося, що Крюківський вагонобудівний завод отримав дозвіл на виробництво нових версій вагона для перевезення зерна — моделі 19-7053-03 вантажопідйомністю 71 тонна і осьовим навантаженням 23,5 тонни на вісь і моделі 19-7053-04 вантажопідйомністю 76,5 тонни і осьовим навантаженням 25 тонн на вісь. Обсяг кузова в обох моделях дорівнює 124 куб. метра.

Epiroc друкуватиме запчастини для техніки на 3D-принтері (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: