У Сумському національному аграрному університеті відкрили першу в Україні “Академію New Holland”

5 жовтня Сумський національний аграрний університет підписав договір із компанією “New Holland” та Благодійним фондом “Жнива Перемоги”, що засвідчує створення першої в Україні “Академії New Holland” на базі інженерно-технологічного факультету, пишуть у МОН.

СНАУ вже декілька років співпрацює з компанією “New Holland” — разом модернізують матеріально-технічну базу закладу освіти. Партнери вважають, що необхідно навчати висококваліфікованих спеціалістів, які крім ґрунтовних знань, будуть мати практичні навички.

“Академія New Holland” стала першою в Україні. Благодійний фонд “Жнива Перемоги” залучатиме своїх працівників до участі в лекціях, щоб докладніше розповідати про роботу в аграрній сфері, та надаватиме університету в безкоштовне тимчасове користування сучасну техніку, а компанія “New Holland” — обладнання до неї.

Читайте також: Що робити, якщо озимий часник проріс до морозів: поради городників

Коментар: Така співпраця допомагатиме студентам засвоїти теоретичні знання і набути практичних навичок у керуванні найновішими сільськогосподарськими агрегатами“, — зазначають представники компанії.

Ректор Сумського національного аграрного університету, академік НААН України Володимир Ладика висловив вдячність за створення потужної практичної бази в університеті: “На нашу думку, довіра — це коли один із найбільших виробників сільськогосподарської техніки у світі відкриває свою першу в Україні навчально-практичну базу в університеті поруч із кордоном. Я щиро вдячний керівництву New Holland Agriculture за цей проєкт! За розуміння того, що кваліфікованого працівника можна підготувати лише на сучасній матеріально-технічній базі!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: