У світі набувають популярності точні лазерні обприскувачі (відео)

У світі набувають поширення “розумні” обприскувачі WEEDit. Система використовує новітні інтелектуальні технології, які дозволяють легко, точно та економічно ефективно контролювати боротьбу з бур’янами. Розширені сенсорні технології та високоточні соленоїдні форсунки дозволяють заощадити багато часу, витрат і зменшити вплив на навколишнє середовище, пише “Агро-Центр”.

Вся система точного розпилення WEEDit може бути встановлена ​​або модернізована на існуючий обприскувач. Для початку роботи необхідно просто активізувати систему та розпилювати речовину на швидкості до 25 км/год. Датчики пристрою виявляють і розпилюють навіть найдрібніші розростання бур’янів.

https://www.youtube.com/watch?v=fjSg0vI5NiE

Система зв’язаних датчиків сканує грунт, випускаючи інфрачервоне світло, щоб виявити небажані рослини. Поки ви просто рухаєтеся трактором по всьому полю, кожну 1-метрову ділянку покривають набори з п’яти окремих форсунок, а їх поверхня сканує зі швидкістю 40 000 разів на секунду. Хлорофіл рослини реагує на червоне світло, поглинаючи його та одразу виділяє його, відбиваючись назад на датчики.

Датчики WEEDit підбирають навіть найдрібніші пучки інфрачервоного світла і реагують за допомогою активації певних наборів розпилювальних форсунок. Кожен розпилювач соленоїд відкривається в 1 мілісекунду, обприскуючи цільовий бур’ян за допомогою попередньо заданої суміші хімічних речовин. Під час руху автомобіля, WEEDit визначає цілі та вбиває бур’яни з неймовірною точністю, заощаджуючи час, зусилля та до 90% хімічних речовин, необхідних для регулярної боротьби з бур’янами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: