Українці створили екосистему, яка економить газ, електрику й опалення помешкань

В Ужгороді розробили екологічний стартап, який дає змогу зменшити використання електроенергії, газу (чи іншого палива) для нагріву води у побутових потребах, опаленні будинків, підігріві басейнів тощо. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Система має назву eSource adapter. Її концепція: під’єднати сонячні панелі до електричних бойлерів напряму, акумулюючи енергію в тепло води. Таким чином оминається використання акумуляторів та інверторів, які є найдорожчими компонентами звичних сонячних електростанцій.

Система стає більш енергоефективною, дешевшою, компактною, зможе використовуватись у квартирах, будинках і на будь-яких будівлях.

Коментар: У багатоквартирних будинках часто неможливо відкрити вікна для провітрювання, адже є ризик дихати викидами із сусідніх вікон. Ми намагались розв’язати цю проблему переходом на електричне опалення. Через постійне зростання вартості електроенергії, доцільнішим є перехід на використання сонячної енергії“, — кажуть розробники eSource adapter.

Окрім зменшення рахунків, це покращить якість повітря для всього будинку. Власники приватних помешкань зможуть заощадити ще більше. Маючи великі площі покрівель, можна отримати більше сонячної енергії, яку можна використати й для зменшення витрат на опалення.  

Щодо технічного та фінансового аспектів: eSource Adapter є доступним для загалу. Чим більше сонячних панелей, тим більше енергії отримуєте. Один адаптер розрахований на використання з 2–5 послідовно з’єднаними панелями (до 2500 Вт).

Якщо потрібно більше енергії, можна використати декілька пристроїв і тоді максимальна потужність буде збільшена пропорційно.

Розробники говорять, що  система дає змогу робити легкий апгрейд у майбутньому, тому можна почати її використання з меншої потужності (eSource Adapter + мінімум дві панелі по 500 Вт) і, переконавшись в її ефективності, поступово збільшувати потужність.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: В Україні рекордно впали ціни на пшеницю

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: