Український винахід коштує мільйони та не має аналогів у світі (фото, відео)

Український стартап Kray Technologies презентував свій перший агродрон та вже приймає замовлення від американських фермерів. Унікальний мультироторний квадракоптер для внесення добрив не має прямих аналогів у світі. Стартап отримав інвестиції у розмірі 350 тисяч доларів та у 2018 році планує вийти на ринок, пише “Агро-Центр”.

Засновники Kray Technologies обрали для свого стартапу вузьку нішу – внесення добрив квадракоптером – та орієнтуються на американський і канадський ринок. Річ у тім, що своєчасне внесення засобів захисту на поля дозволяє забезпечити 70% урожаю. Вікно, у яке потрібно окропити поля, зазвичай становить одну-дві доби, що вимагає оперативної роботи.

Агродрон

Літаки дорого коштують та затратні в обслуговуванні, тому їх можуть дозволити лише великі корпорації. Агродрони Kray Technologies будуть розраховані на американських фермерів, у яких великі поля, але недостатньо грошей для купівлі та обслуговування літаків.

Перед взльотом

90% усіх деталей до агродронів були створені розробниками власноруч, виробництво знаходиться у Києві, неподалік від станції метро “Теремки”. Продукція Kray Technologies – це гібрид дрона та літака. Вісім гвинтів забезпечують вертикальний зліт, а тяговий гвинт і крило дозволяють йому літати зі швидкістю до 110 км/годину.

 

Робочий цикл дрона: політ триває 15 хвилин, 1 хвилина обслуговування. За один цикл апарат обробляє до 14 га. Час заряду пари батарей – до 60 хвилин. Продуктивність дрона – до 27-48 га на годину, 300-500 га за день. Ємність бака для хімікатів – 22,5 л і 15 кг. У конструкції дрона передбачено дві розкладні штанги з оприскувачами, які забезпечують смугу нанесення у 5 метрів. Крім цього, український дрон обладнаний системою розпізнавання рельєфу і роторними атомайзерами, які забезпечують точне внесення концентрованих засобів захисту, поки коптер буде пролітати над полем на висоті 1 метр.

Така висота польоту для нього є оптимальною, адже коптер з самого початку орієнтований на використання більш перспективних концентрованих засобів, які вносяться малими дозами з невеликої висоти.

Агродрон українського виробництва з’явиться на ринку вже у 2018 році і коштуватиме близько 50 тисяч доларів США.

Фото ITC

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: