В Антарктиді зібрали перший врожай (фото)

На антарктичній станції вченим вдалося створити теплицю і виростити перший врожай салату, огірків та редиски. Подібні досліди проводяться з метою можливого вирощування рослин поза межами Землі, пише “Агро-Центр”.

На німецькій арктичній станції Ноймайєр III вчені зібрали перший урожай овочів, вирощених в антарктичній теплиці без природного ґрунту, денного світла та агрохімікатів.

Гідропоніка: австралійці збирають врожай картоплі двічі на тиждень (фото)

Зазначається, що в високотехнологічній теплиці на станції дозріли 3,6 кілограм зеленого салату, 18 огірків і 70 редисок, в той час як зовні стояли морози від мінус 20°C і нижче, повідомляє.

Сири з віскі і трюфелями: на Львівщині молоді фермери виготовляють екзотику (відео)

Дослідження координує Німецький центр авіації та космонавтики (German Aerospace Center, DLR), оскільки досвід вирощування їстівних рослин в екстремальних умовах Антарктиди може бути в подальшому застосований і за межами Землі, в майбутніх поселеннях на Місяці або Марсі, на міжпланетних космічних кораблях. Аналогічний досвід з рослинами NASA проводить на Міжнародній космічній станції.

Вигідний бізнес: на органічному хроні в Україні можна заробити мільйони

Науковці додають — це перший такий досвід, в подальшому планується отримувати по 4-5 кілограм овочів і фруктів в тиждень.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: