В Японії плаває човен у вигляді застібки-блискавки, що розкриває річку (відео)

Інсталяцію під назвою “Розкриваючи річку” було представлено на виставці DESIGNART Tokyo 2020. Човен, який зовнішнім виглядом повторює бігунок змійки, на початку листопада розсікав поверхню відомої японської ріки Суміда.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Проєкт корабля-застібки створив художник Ясухіро Судзукі. Ідея з’явилася в нього ще у 2002 році, коли він споглядав Токійську затоку з вікна літака. Спостерігаючи згори за човнами, які розсікали воду, він подумав, що це схоже на те, як застібка-блискавка розтинає тканину куртки. Це відчуття було дуже виразним, і Ясухіро замалював побачене.

У 2004 році дизайнер втілив свій задум у життя, сконструювавши невелику модель Ship of the Zipper на радіоуправлінні. А пізніше за допомогою команди спеціалістів йому вдалося побудувати реальне судно, яке дуже нагадує бігунок змійки — його хромований корпус так само складається із трьох частин.

Під час одного із рейсів художник помітив цікаву закономірність: для економного використання простору пасажири у його човні розмістилися за принципом змійки, мимоволі ставлячи ноги у протилежних із сусідом напрямках.

Джерело: сайт Велика Епоха

Читайте також: Штучна ялинка шкодить природі більше, ніж зрубана жива — дослідження

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: