В Україні успішно відбулася конференція “Victory Harvest”

У вівторок, 19 грудня, відбулася наймасштабніша з початку повномасштабного вторгнення аграрна конференція “Victory Harvest”.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook нардеп Дмитро Соломчук.

Як йдеться у дописі, фермери, які скористалися допомогою фонду “Жнива Перемоги” мали змогу поспілкуватися з меценатом та американським другом України Говардом Баффетом та поставити йому найважливіші запитання.

Дмитро Соломчук, розповів, що під час конференції було вирішено розширити програму підтримки України по техніці. 

Коментар:У планах – лише зростання, лише розвиток. Зокрема, плануємо розширити програму по техніці. Вона буде з новими можливостями і новим функціоналом. Це техніка, якої у нас ще не було“, – написав нардеп.

Читайте також: “Я бачив поля, що палають, росія нищила інфраструктуру, елеватори, обладнання, а щось просто вкрала” – Говард Баффет

Нагадаємо, що Говард Баффет – американський бізнесмен, філантроп, фермер і охоронець природи. Він найбільший приватний донор України. Його фонд The Howard G. Buffett Foundation взяв зобов’язання допомогти українцям. Фонд, цьогоріч, залучить майже 3,5 мільйона доларів на боротьбу з воєнними злочинами проти сільського господарства, і особливо активно залучиться до роботи з розмінування для українських фермерів.

Історія фонду Жнива Перемоги – Victory Harvest  розпочалася із початком повномасштабного вторгнення. Саме це вплинуло на ситуацію з продовольством у всьому світі, і вони з командою зрозуміли, що мають допомогти.

Коментар:Ми зрозуміли, що комбайни і трактори — це саме те, що потрібно аграріям, насамперед для заміни тих, що знищили чи вкрали”, – розповів Говард Баффет.

Своєю чергою, Говард Баффет зазначив, що зі своєю командою вони розглянуть можливості й шляхи збільшення інвестицій для роботи фонду “Жнива Перемоги” та підтримки українських аграріїв.

На знак вдячності за підтримку України Говарду Баффету подарували комбінезон комбайнера і зібраний на українських полях букет з пшениці та кукурудзи.

Також нагадаємо, що за словами т.в.о голови ДСНС України Володимира Демчука Фонд Говарда Баффета передав надзвичайникам 10 машин для розмінування. Це пікапи та металодетектори. Загалом автопарк ДСНС має в наявності 31 автомобіль.

Варто зазначити, що станом на грудень, підрозділами ДСНС України обстежено 121 000 га української землі.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: