Вчені розробили робота, який “вручну” видаляє бур’яни

Стартап FarmWise залучив 14,5 млн доларів інвестицій для створення машини, яка прополює бур’яни “вручну”, пише “Агро-Центр”.

За словами керівників FarmWise, фермерам в усьому світі необхідні більш ефективні методи землеробства для задоволення зростаючого попиту на органічну продукцію.

Світовий ринок сільськогосподарських роботів виросте з 1,01 млрд доларів в 2016 році до 5,7 млрд доларів в 2024 році, при цьому сукупний річний темп зростання (CAGR) складе 24,1%, прогнозує Transparency Market Research.

FarmWise заявила, що її автономні роботи з підтримкою штучного інтелекту призначені для вирішення найбільш нагальних проблем фермерів, виконуючи різноманітні сільськогосподарські функції, починаючи з прополки.

Єгипетська компанія побудує в Україні новий завод з виробництва добрив

“Розробка роботів для прополки була цікавою і захоплюючою задачею, яка об’єднує кілька галузей знань, таких як машинне навчання, робототехніка і машинобудування”,

— розповів співзасновник і директор за технологіями FarmWise Томас Паломарес в інтерв’ю The Robot Report.

“Коли робот проходить через поле, він розпізнає кожну культуру, що є необхідною умовою для високоточної прополки. Це непросте завдання, яке ми вирішили завдяки унікальним технологіям виявлення рослин, що включає мільйони зображень”,

— пояснив він.

“Один робот FarmWise може прополювати зернові культури на посівній площі, достатньою, щоб прогодувати місто середнього розміру приблизно з 400 000 жителів”,

— додав Себастьєн Бойєр, співзасновник і генеральний директор компанії.

Підземні басейни врятують фермерів від посухи

Компанія заявила, що її роботи можуть прибирати бур’яни з полів, зменшуючи або усуваючи необхідність хімічних пестицидів. На сьогодні роботи ефективно видаляють бур’яни з більш ніж 10 мільйонів культурних рослин, кажуть керівники.

 

Однак FarmWise не збирається зупинятися просто на прополюванні. Використовуючи свою технологію виявлення рослин, компанія прагне створити платформу, яка може використовуватися фермерами для моніторингу індивідуального здоров’я сільськогосподарських культур, дозволяючи коректувати цільові втручання.

Вчені розробили систему, яка автоматично сповіщає фермерів про стан полів

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: