Вчені розробили систему, яка автоматично сповіщає фермерів про стан полів

Компанія Farmers Edge розробила інструмент для обробки супутникових знімків. Нове обладнання може автоматично виконувати аналіз світлин та інформувати фермерів про стан їхніх угідь, пише “Агро-Центр”.

Розробники повідомили, що цей інструмент є гарним додатком до 70 цифрових інструментів і функцій, які були інтегровані в платформу FarmCommand раніше. Новинка направлена на пришвидшення реакції та прийняття швидких рішень для усунення проблем на полях.

В Українських ВУЗах вивчатимуть органічне виробництво

“Цей революційний цифровий інструмент з високою точністю визначає потенційні проблеми на полі, включаючи шкідників, захворювання, дефіцит поживних речовин, несприятливі погодні умови, помилки при виконанні технологічних операцій, проблеми з дренуванням ґрунту та інше. Ця інноваційна технологія розширює можливості ефективного використання щоденних супутникових знімків в сільському господарстві, допомагаючи виробникам заощаджувати час, більш оперативно ідентифікувати проблеми і приймати своєчасні заходи щодо їх усунення, мінімізуючи можливий вплив негативних факторів на урожай”,

— розповіли в компанії.

В Україні планують відновити унікальну породу свиней

Зараз аби проаналізувати знімки полів фермери витрачають в середньому від 3 до 6 хвилин. З новим додатком вони зможуть зекономити свій час та аналізувати інформацію лише після отримання автоматичного повідомлення зі списком полів, на яких виявлені зміни.

Жінки-фермери заробляють більше, ніж чоловіки (статистика)

“В минулому році, ми вирішили проблему нестабільного супутникового моніторингу полів шляхом інтеграції щоденних супутникових знімків високого дозволу в нашу цифрову платформу FarmCommand. Зараз сільгоспвиробники мають можливість переглядати як мінімум один, а то й кілька знімків в день, що, зрозуміло, дуже здорово, але це занадто багато роботи. Потреби сільгоспвиробників породжують нестандартні підходи в їх вирішенні, і створення простих у використанні, швидких і надійних інноваційних цифрових продуктів. Ми розробили революційний інструмент, який автоматично розпізнає і повідомляє клієнта про будь-які зміни в полях”,

— пояснив CEO Farmers Edge Уейд Барнс.

Для роботи інструмент використовує запатентовані алгоритми, які розпізнають будь-які зміни на щоденних супутникових знімках, які Farmers Edge надає своїм клієнтам. Алгоритми аналізують зміни які відбулися на полях та автоматично розсилають коротку інформацію про них на електронні пошти аграріїв.

З ГМО: половина української сої виявилася генномодифікованою (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: