Вчені вперше відправлять вино в космос

Компанія Space Cargo Unlimited, яка займається проведенням біологічних досліджень в умовах мікрогравітації, відправить 12 пляшок вина на МКС. Вчені хочуть зрозуміти, як на рідину впливає мікрогравітація і підвищена радіація, пише “Агро-Центр”.

Компанія в першу чергу запустить на Міжнародну космічну станцію (МКС) дюжину пляшок вина, виготовленого компанією Northrop Grumman. Це перші скляні пляшки, які доставлять на орбіту.

Українські розробники представили додаток, який допоможе очистити Карпати від сміття

“Ми вважаємо, що зберігання цих зразків на МКС протягом деякого часу в умовах мікрогравітації і мікроізлученія може справити позитивний вплив на бактерії”,

— зазначає професор Філіп Дарріет, науковий керівник місії і директор Інституту винних досліджень університету Бордо, де вино буде проаналізовано після повернення на землю.

Дослідники виявили бажання вивчати, як об’єкти на Міжнародній космічній станції знаходяться в стані мікрогравітації. Крім того, під час відсутності атмосфери Землі об’єкти в космосі піддаються значно більшому впливу радіації, ніж об’єкти на землі. Ці умови означають, що біологічні процеси змінюються, і вчені хочуть розглянути як це вплине на склад вина.

Грандіозна ферма в пустелі вироблятиме сотні тонн овочів (ФОТО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: