Вчені з’ясували, що допомагає збільшити надої корів (результати досліджень)

У США провели експеримент аби з’ясувати як на корів впливає застосування щіток-чесалок. Результати показати, що надої збільшуються на 1 кг на добу (3,5%), а кількість захворювань на клінічний мастит зменшується, пише “Агро-Центр”.

Для проведення експерименту, тварин розділили на дві групи. В контрольній групі щітки взагалі не застосовувалися, в експериментальній встановили маятникові щітки та спостерігали за результатами протягом шести місяців.

Ферма на балконі вашого офісу: дива сіті-фермерства (фото)

У корів, що були в корівнику зі щіткою, продуктивність виросла на 3,5%, а випадки виникнення клінічного маститу, зменшилися на 34%. Учені вважають, що масажний ефект щітки покращує кровообіг через вим’я, а це означає, що зменшується ймовірність виникнення застійних явищ, які призводять до маститу.

Фермери використовують новітні заводи з відділення вуглецю від кисню в Цюріху (ВІДЕО)

Молодняку також не слід обмежувати доступ до щітки – телята також мають потребу в чуханні. Щітка допомагає молодій тварині швидше та з меншим стресом соціалізуватися. Захист від паразитів також є актуальним. Задоволене теля швидше росте, краще набирає вагу й потенційно здатне раніше увійти в репродуктивний вік.

Для телят передбачені окремі щітки-чесалки з іншою жорсткістю та довжиною щетини. Доступ до “дорослих”моделей телятам має бути обмежений.

Перший пішов: на Закарпатті розпочався сезон свіжої полуниці

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: