“Вирок для бур’янів”: Zürn створив унікальну насіннєву дробарку для комбайнів

Компанія Zürn Harvesting запустила виробництво насіннєвої дробарки Seed-Terminator від австралійського виробника. Пристрій призначений для зернозбиральних комбайнів з метою знищення насіння бур’янів. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Розробником пристрою став фермер з Австралії Рей Харрінгтон. У своїй суті це потужний подрібнювач, який кріпиться до задньої частини комбайна. 

Таким чином, коли насіння бур’янів проходить по очисному столу комбайна через воронку, воно проходить подвійний ротор з молотками, що працює зі швидкістю до 3000 об/хв. Останні подрібнюють їх, вдаряючи та ріжучи, з метою його пошкодження. Таким чином насіння бур’янів надходить до статору з трьома сітками перед виходом.

Кілька випробувань, проведених в Австралії, зокрема Trengove Consulting, підтвердили, що кращу ефективність пристрою забезпечує висока швидкість його роботи. Таким чином, досліджено, що знищення насіння райграсу до 93% відбувається на швидкості 2250 об/хв. ККД до 98% забезпечується при обертах від 2500 до 3000 об/хв. Наразі лише дуже дрібне насіння мальви та люцерни не потрапляє до системи навіть на максимальній швидкості.

Коментар:Зростаюча стійкість бур’янів до хімічної обробки та зростаюче несхвалення споживачів щодо використання гербіцидів змусять нас в найближчому майбутньому розраховувати на ефективні альтернативи. Тому, в механічній системі боротьби з бур’янами, як Seed-Terminator, ми бачимо величезний потенціал”, – розповідає голова та генеральний директор Zürn Harvestings Рольф Зюрн.

Потужність, яку споживає дробарка Seed-Terminator становить 100 к.с. За словами керівництва Zürn, пристрій підходить для брендів John DeereClaasCase IH та New Holland.

Джерело: сайт Traktorist.ua

Читайте також: Українські фермери проводять майстер-класи по доїнню елітних кіз

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: