З дизеля на дрова: фермери планують перейти на альтернативний вид палива (відео)

Лише за останній місяць вартість літра дизельного пального збільшилася на 3-4 гривні. Тому альтернативні види палива, як ніколи актуальні для українських фермерів, пише “Агро-Центр” з посиланням на “ТСН”.

Микола Петрович – новатор, який перевів свій “Мерседес” на дрова. Зараз аби подолати 100 км йому потрібно лише 3 відра дров. Такий вид палива дуже до вподоби українським фермерам, адже вони як ніхто відчувають подорожчання дизельного пального.

“Я порахував, що собівартість бульби на 70% складається з вартості пального. Після осіннього стрибка цін продукція подорожчає щонайменше на гривню. Це така штука, що без палива — нікуди. Техніка є і має заправлятися. Без палива техніка не робить”,

— поділився фермер Віталій.

Сьогодні Україна більше ніж на половину залежиться від імпортного пального. Це переважно пальне російського виробництва, хоча й завозять його з Білорусі. В України із семи працює лише 2 нафтопереробні заводи. Потенційно вони можуть забезпечувати внутрішню потребу в пальному. З дизельним паливом складніше, тому що вона на пряму залежить від об’ємів переробки нафтопродуктів.

ТОП-5 особливостей фінського фермерства

Стало відомо де в Україні найдорожча земля

Нагадаємо, що в Україні відкрили найповнішу базу даних про земельні ресурси. “Моніторинг земельних відносин в Україні, 2016–2017: відкриті дані про земельні ресурси” стане доступним всім. Моніторинг міститиме 65 показників від шести органів державної влади.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: