25 євро за вівцю: німецьким фермерам доплачуватимуть за випас кіз та овець

Степові луки займають чималу частину земель Німеччини. Саме випас кіз та овець допомагає підтримувати землі у належному стані. Аби популяризувати утримання кіз та овець, а також підтримати фермерів, держава вирішила доплачувати власникам тварин по 25 євро за одну козу чи вівцю, пише “Агро-Центр”.

Подібну премію запровадять вже у 2019-2020 роках У Тюрингії, що в центральній частині Німеччини. Допомогу виплачуватимуть у розмірі 25 євро за одну козу чи вівцю, на рік. Пастухи, які випасають тварин можуть подати заявку на участь з починаючи з січня і до кінця березня.

Не сонячними станціями єдиними – в Україні набуває популяності біогаз

Обмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії

“Пастухи в Тюрингії можуть розраховувати на нашу підтримку, оскільки вони є цінними партнерами в управлінні ландшафтом. До прикладу, наші дорогоцінні степові луки та багаті на орхідеї вапнякові луки можуть бути збережені в доброму стані тільки завдяки випасу овець”,

– розповів Anja Siegesmund, міністр навколишнього середовища Тюрингії.

Сьогодні, у Німеччині державні субсидії для фермерів становлять 5000 євро на ферму на рік. Проте, Міністерство планує збільшити виплати вдвічі – до 10 000 євро в рік.

Прибуткова справа: переселенці з Донецьку відкрили індичу ферму (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: