Аграрії отримають 6,9 млрд грн з казни

Уряд затвердив проект бюджету на 2019 рік, за словами прем’єр міністра бюджет обіцяє бути реалістичним, пише “Агро-Центр”.

За словами Гройсмана бюджет 2019 року підтримуватиме розвиток національної економіки і впровадження необхідних змін у війську, освіті, охороні здоров’я та інфраструктурі.

“Бюджет 2018 року буде виконано і за доходами, і за видатками. Бюджет 2019 року також базується на повній реалістичності. Ми не відійшли від тих програм, які почали втілювати декілька років тому”,

– заявив він.

Так, для сільського господарства уряд заклав 6,9 млрд грн.

З них, 1,38 млрд грн планується на компенсацію сільськогосподарської техніки. Зазначимо, що це на 10% більше, ніж у поточному році. На підтримку розвитку фермерських господарств передбачено 1 млрд гривень, на підтримку галузі тваринництва передбачається спрямувати 4 млрд грн, часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва складе 1,38 млрд гривень.

Для прикладу у 2018 році аграріям було передбачено 6,3 млрд грн. Проте станом на вересень, аграрії змогли освоїти лише близько 7% коштів, та близько 1% для фермерів.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: