Аграрії забезпечують стабільність гривні – Кабмін

Під час пандемії COVID-19 стабільність гривні забезпечують аграрії та громадяни, які перестали скуповувати валюту. Впевненіше гривня буде почуватися, коли до України надійде транш МВФ.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Коментар: “Основні зміни прогнозу є результатом суттєвого спаду всієї світової економіки та впровадження масштабних заходів, направлених на стримування і боротьбу з COVID-19, як в Україні, так і в більшості країн світу. У результаті прогноз ВВП України на цей рік був переглянутий – наразі очікується падіння на 3,9% порівняно зі зростанням на 3,7%, яке прогнозувалося до початку світової кризи. Рівень безробіття становитиме 9,4% проти прогнозованого 8,1%, а падіння реальної заробітної плати складе 0,3%”, – йдеться у повідомленні Кабміну.

Крім того, в повідомленні йдеться, що з другої половини року очікується відновлення економічного зростання і його прискорення в наступні роки. Серед причин – високий попит у світі на продукцію вітчизняного АПК, значно стійкіша банківська система порівняно з попередніми кризовими епізодами, зниження цін на імпортовані енергетичні товари, продовження структурних реформ у співпраці з міжнародними партнерами.

Джерело: сайт Landlord 

Читайте також: Уряд зберіг компенсацію вартості на придбання вітчизняної с/г техніки

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: