Аграрії зазнають збитків через “Укрзалізницю”

Цього року ситуація з вантажними перевезеннями на українській залізниці критична, як ніколи. В зв’язку з цим, 26 народних депутатів звернулися до Президента України з проханням вирішити дану проблему, пише “Агро-Центр”.

Наразі, ситуація з вантажними перевезеннями на залізниці є дуже невтішною та проблематичною. На українській залізниці відсутня логістична складова через це залізниця не може в повному обсязі виконати замовлення.
26 народних депутатів та 9 громадських організацій написали відкритого листа президенту України з проханням втрутитися та вирішити дану проблему. В листі вказано, що на залізниці критично не вистачає локомотивів. Через це багато вантажних поїздів простоюють даремно. Окрім цього, половина наявних локомотивів потребують негайного капітального ремонту, наразі здійснюється ремонт лише 25% техніки.

Ситуація з перевезеннями ПАТ “Укрзалізниця” також погіршується. Так ефективність використання вагонів виросла на 11-16 діб, в порівнянні з 2015 роком.

Аграрії отримають 6,9 млрд грн з казни

В “Укрзалізниці” глобально не вистачає рухомого складу для перевезення вантажів. Деякі перевезення промисловців і аграріїв просто “зависли”. Про брак локомотивів для перевезення вантажів уже неодноразово заявляли профільні асоціації – зерновиків, виробників цементу, металургів, хіміків.

“Не враховуючи причини та не вирішуючи проблемних питань, ПАТ “Укрзалізниця” своїм одностороннім рішенням просто припиняє роботу залізничних станцій. Так, на початку червня цього року тимчасово або повністю було закрито 99 із 528 станцій з відвантаження зернових”,

– зауважують автори листа.

Через неефективну роботу “Укрзалізниці” перевізники та приватні компанії несуть чималі фінансові втрати. У листі народні депутати та профільні асоціації просять вжити наступних заходів для вирішення ситуації: провести нараду щодо фінансово-економічних показників та результатів роботи ПАТ “Укрзалізниця” у період з 01.09.2017 по 01.09.2018 р., а також обговорити питання стосовно удосконалення діяльності товариства у сфері залізничних вантажних перевезень; посприяти аби  Кабінет Міністрів України вжив невідкладних заходів для покращення діяльності ПАТ “Укрзалізниця”, забезпечити створення при Кабінеті Міністрів України постійно діючої робочої групи з питань діяльності залізничного транспорту.

Малий та середній бізнес ризикує втратити доступ до залізниці

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: