Агросфера найменше постраждає від інфляції та коронавірусу

Економіст інвестдепартаменту продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак розповів шалені прогнози стосовно передбачуваної інфляції та її наслідків.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Наслідки зараз неможливо точно спрогнозувати, бо є величезна кількість інших факторів, які ми не можемо оцінити. Скільки буде тривати локдаун, як буде розвиватися ситуація з цінами на нафту, що станеться з боргами країн, і т.п. Але я впевнений, що інфляція долара та євро будуть найвищими в історії. Отже, ваші долари, якщо вони у вас є, завтра будуть мати меншу вартість, ніж сьогодні. І не по відношенню до гривні, а в реальних вимірах“, – сказав Андрій Ярмак. 

Деталі: Андрій Ярмак впевнений, що внаслідок величезних фінансових вливань в економіку США інфляція долара та євро будуть найвищими в історії. 

Також, економіст зазначив, що аграрна галузь – єдина з усіх галузей економіки світу, яка найменше постраждає від низьких цін на нафту та коронавірусу. 

Нагадаємо, Сенат США 25 березня схвалив історичний законопроект про підтримку економіки під час боротьби з коронавірусом на суму 2 трильйони доларів. 

Джерело: Главком

Читайте також: Підбірка кращих фото природи

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: