Amazon покарали за поширення заборонених пестицидів (деталі)

Агентство США з охорони навколишнього середовища (EPA) оголосило, що гігант інтернет-торгівлі Amazon повинен виплатити солідний штраф за продаж і розповсюдження пестицидів, які не мають ліцензії на продаж у США. Сума штрафу для Amazon є одним із найбільших покарань, передбачених законодавством — $1,2 млн, пише “Агро-Центр”.

Федеральні регулятори заявили, що Amazon зробив майже 4000 порушень у період між 2013 і 2016 рр., продаючи й поширюючи імпортні пестицидні продукти, які не мають ліцензії на продаж у Сполучених Штатах. Пестициди та інсектициди у вигляді крейди й порошку для приманки і знищення тарганів, були реалізовані незалежними продавцями, які пропонували продукти через веб-сайт Amazon.

Україна втримала позиції крупного експортера агропродукції в 2017 році

Продукти були продані через програму, згідно з якою продавці надавали продукти Amazon, компанія зберігала їх на своїх складах і відправляла покупцеві після оплати. Це одне з перших розслідувань, пов’язаних із продажем незаконних пестицидів на інтернет-ринку.

У відповідній заяві компанія Amazon вказала, що дотримання правил є “головним пріоритетом” і будуть прийняті негайні заходи до тих продавців, які їх не дотримуються.

Київський фермер на екзотиці заробляє більше 7 мільйонів в рік (відео)

У рамках угоди, поданої до адміністративного суду, Amazon погодилася розробити онлайн-курс навчання для продавців пестицидів. Навчання буде доступно для публіки й онлайн-продавців англійською, іспанською та китайською мовами.

Стажери EPA розкрили незаконні продажі пестицидів у 2014 р. вивчаючи онлайн-ринки, у тому числі продукцію на Amazon.com. Представники EPA заявили, що компанія Amazon швидко видалила незаконні продукти, заборонила іноземним продавцям реалізовувати пестициди й повідомила людей, які вже придбали товар, про його сумнівне походження.

EPA має обмежені інструменти для забезпечення дотримання законів проти іноземних продавців, тому незаконні пестициди й надалі широко доступні для онлайн-покупок у США.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: