Американцям будуть виплачувати по долару за кожну покупку молока

Каліфорнійський рада з переробки молока (CMPB) запустила нову програму лояльності Moo Money. Протягом чотирьох місяців (з 28 січня по 28 квітня) жителі Каліфорнії зможуть отримувати грошовий бонус за кожну куплену упаковку питного молока, пише “Агро-Центр”.

Щоб отримати бонуси, покупцям необхідно сфотографувати чек і відправити його на сайт Moo Money. 1 бал прирівнюється 1 долару. Використовувати накопичені таким чином гроші, можна до 1 червня 2019 року  всюди, де приймають картки MasterCard.

Хліб в Україні стрімко подорожчає

Уточнюється, що в акції бере участь молоко в упаковках будь-якого обсягу, придбане не тільки в роздрібній торгівлі, але і в інтернет-магазинах. Популярні в США рослинні аналоги молока (вівсяне, мигдальне та інші) в акції не беруть участь.

Такий крок пояснюється тим, що зараз Америка переживає “молочну кризу. “Нью-йоркські молочні фермери, які п’ять років тому скористалися можливістю розширити свої стада, тепер задаються питанням, чи було це правильним кроком.

За переїзд у село платитимуть чималі гроші

“Нам сказали, що нам потрібно розширюватися. Рости, рости, рости. І тепер всі відвернулися від нас.”,

— розповів Деб Віндекер, фермер з виробництва молочної продукції та яловичини. 

Американські молочні фермери стикаються зі зростаючим списком проблем: торгові війни адміністрації Трампа збіглися з тривалим періодом і без того низьких цін на молоко. Сильний долар веде до скорочення експорту, а консолідація призвела до закриття ферм по всій країні. Найсумніше — тривале зниження споживання рідкого молока в США.

Краще – за кордон: майже всі органічні продукти вивозять з України

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: