Більше сотні аграріїв Рівненщини отримали від держави 30,7 млн грн держпідтримки

В рамках реалізації фінансової підтримки сільгоспвиробників Міністерство аграрної політики України виділило для 123 аграріїв Рівненщини 30,7 млн грн. Про це у своєму Telegram-каналі розповів член Аграрного комітету Верховної Ради України Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Політик повідомив, що Рівненщина у порівнянні з минулим роком, отримала більше держпідтримки на:

  • утримання корів на суму 4,9 мільйона гривень, що на 1,9 млн більше минулорічного показника;
  • на дотації для бджолярів подалися 993 аграрії, що на 364 більше, ніж торік.

Також, за новим напрямом — дотація за приріст корів — 8 суб’єктів претендують на отримання держпідтримки розвитку тваринництва та переробки сільгосппродукції.

Дмитро Соломчук наголосив, що ці показники – це результат спільної роботи Аграрного комітету, МінАПК та Офісу Президента.

Коментар: На утримання корів отримано дотації на суму 4,9 мільйона гривень, що на 1,9 млн більше, ніж минулого року.

На дотації для бджолярів подалися 993 аграрії, що на 364 більше, ніж торік. За новим напрямком дотацій – збільшення приросту корів – уже є 8 претендентів.

Це результати у цифрах нашої спільної роботи аграрного комітету, МінАПК та Офісу Президента. Дякую усім за турботу про українське село без популізму“, – повідомив нардеп.

Нагадаємо, у Раді прийняли закон про підтримку молодих фермерів. У рамках Закону передбачено, що допомога буде надаватися новоствореним фермерським господарствам у перші три роки, фермерським господарствам, сімейним фермам та фермерським господарствам на гірських та поліських територіях. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: