Українцям не вистачає грошей на м’ясо та овочі (статистика)

Українці не споживають рекомендовану норму корисних продуктів. Основу раціону українців складають хліб та олія, пише “Агро-Центр”.

За даними  Інституту аграрної економіки в Україні споживають дуже мало корисної їжі. Здебільшого харчуються жирною та борошняною їжею.

Так, овочів ми не наїдаємо на 36%. З рекомендованих 161 кг, в середньому, з’їдається лише 102кг. Рівень споживання м’яса дослідники оцінили в 56 кг проти необхідних 80 кг. Молока – 232 кг проти рекомендованих 380 кг, яєць – 240 шт. проти 290.

Австрієць інвестує 3 млн доларів на вирощування свиней в Україні

Найбільша недостача в споживанні ягід, фруктів та винограду. На рік рекомендується з’їдати 90 кг, реально українці з’їдають по 44,4 кг.

Водночас, за минулий рік споживання олії перевищило необхідну порцію на 39%.В середньому це 18 кг олії на особу. Хліба середньостатистичний українець з’їдає в рамках рекомендованих норм – 100,8 кг з 101 кг.

Директор інституту аграрної економіки Юрій Лупенко зазначає, що у харчуванні українців все ж намічаються позитивні тенденції.

“Зокрема, за минулий рік порівняно з 2016-м зросло споживання всіх продуктів, окрім молока, м’яса, картоплі та баштанних.”

На думку експертів українці не доїдають рекомeндованих продуктів через низький рівень доходу. Адже Україна має всі необхідні ресурси аби забезпечення населення необхідним обсягом харчів.

Українським фермерам обіцяють компенсувати витрати за електроенергію і паливо

За статистикою, обсяги виробництва та внутрішнього використання по зерну складають 293%, по м’ясу і м’ясопродуктам – 105%, по молоку – 108%, по яйцям – 120%.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: