Через Польщу в Японію: поляки готують з українських динь соус для експорту
Валерій Федоренко — фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), розповів, що Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Широке” вже 6 років постачає на переробку в Польщу дині сортотипу Галія, пише “Агро-Центр”.
“З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію”,
— сказав Валерій Федоренко.
Експерт повідомив, що за один раз в Польщу експортують партію обсягом 800 тонн.
Найвідомішими сортами дині в Україні є є Даяна та Берегиня. Загалом сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі.
За даними щоденного моніторингу проекту, в цьому році сезон баштанних закінчився раніше ніж минулоріч.
За інформацією Еast-fruit.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: