Через Польщу в Японію: поляки готують з українських динь соус для експорту

Валерій Федоренко — фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), розповів, що Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Широке” вже 6 років постачає на переробку в Польщу дині сортотипу Галія, пише “Агро-Центр”.

“З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію”,

— сказав Валерій Федоренко.

Експерт повідомив, що за один раз в Польщу експортують партію обсягом 800 тонн.

Найвідомішими сортами дині в Україні є є Даяна та Берегиня. Загалом сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі.

За даними щоденного моніторингу проекту, в цьому році сезон баштанних закінчився раніше ніж минулоріч.

За інформацією Еast-fruit.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: